November 2015
M T W T F S S
« Jan    
 1
2345678
9101112131415
16171819202122
23242526272829
30  Böngésszen weboldalunkon az akciós, olcsó repülőjegyek között!Fogalja le repülőjegyét honlapunkon 800 légitársaság kínálatából bármikor!Lapunkon folyamatosan tájékoztatjuk a fapados és nemzeti légitársaságok akcióiról, hogy Ön a legjobb áron juthasson repülőjegyéhez!Az akciós repülőjegyek mellett rengeteg hasznos információt olvashat honlapunkon a légitársaságokról, fapados légitársaságokról, olcsó repülőjegy foglalásról és mindenről, ami a légi közlekedést érintheti.Repülőjegyek olcsón

Utazni szeretne de nincs rá sok pénze?Repülőjegyet szeretne foglalni interneten keresztül?Tájékozódni szeretne, hogy melyik légitársaság kínálja a legolcsóbb repülőjegyeket?Válogasson oldalunkon az akciós repülőjegyek közül, tájékozódjon a Malév repülőjegyekről és a fapados repülőjegyekről egyaránt!Oldalunkon rengeteg hasznos információt talál a repülőjegyekről repülési feltételekről, online foglalásról.

Wizzair

Wizzair

 

A Wizzair légitársaság 2003-ban alakult meg és néhány hónappal az ötlet megálmodása után már repültek is a Wizzair gépek.

A légitársaságnak tizenöt bázis reptere van és kétszázhúsz útvonalon szállítja utasait fergeteges árakon.

 

Hogyan tud ilyen olcsó lenni a Wizzair?

 

Nem használnak papír alapú repülőjegyet, ennek költségét megspórolják, ehelyett a környezetbarát és pénztárca barát elektronikus jegyet használják.

Nem a fő repülőterekről indulnak a Wizzair gépek és nem is ide érkeznek, így jelentős költségeket spórolnak meg, hiszen az alacsonyabb rendű repülőterek használata olcsóbb és ezen felül sok esetben jelentős várakozási időt is megspórolnak.

A repülőjegy árában nincsen benne fedélzeti ellátás, így a fedélzeten mindenért fizetnünk kell, akár egy teát, vizet innánk vagy ennénk egy szendvicsit.Cserébe viszont nagyon olcsón utazhatunk és igazán ki lehet bírni néhány órát evés és ivás nélkül.

Nincsenek meghatározott helyek, így mindenki oda ül, ahol helyet talál, ez előfordulhat, hogy némi kellemetlenséget okoz néhány illetlen utas miatt, de általában a kulturált utazóközönség tudomásul veszi, hogy nem ülhet mindenki az ablak mellé, így a leggyorsabbak viszik a legjobb helyeket.

A Wizzair légitársaság gépei ugyanabba  típusba tartoznak ( Airbus A320, 180 férőhellyel) , így a személyzete nem szükséges több típusú repülőgép kezelésére oktatni, így jelentős költségeket takarítanak meg a személyzet oktatásán.

 

Wizzair uticélok Magyarországról:

 

Belgium – Brüsszel

Olaszország – Milan Malpensa, Milánó, Bologna/Forli, Nápoly, Catania, Bari , Róma Fiumicino

Svédország – Göteborg, Malmö , Stockholm Skavsta

Bulgária – Szófia, Burgasz, Várna

Hollandia – Eindhoven

Lengyelország – Varsó Chopin, Varsó Modlin

Románia – Marosvásárhely, Bukarest H. Coanda

Németország – Dortmund, Frankfurt Hahn

Finnország – Turku

Görögország – Korfu, Zakynthos, Kréta, Rodosz, Thesszaloniki

Nagy Britannia – London Luton

Spanyolország – Barcelona, Malaga, Madrid, Palma de Mallorca

Ciprus – Larnaca

 

 Wizzair repülőjegyek, repülőjegy árak

 

1.Wizzair repülőjegyek – Róma repülőjegy

 

A Wizzair légitársaság a hét minden napján egyszer, este 20 :00 – kor indít járatot Róma legfőbb repülőterére a Fiumicino repülőtérre vagy más néven Leonardo da Vinci repülőtérre!Az utazás 1 óra negyvenöt percet vesz igénybe.A repülőgép Budapestről a 2 B terminálról indul 20 : 00 -kor és 21 : 45 perckor érkezik meg Róma Fimicino repülőterére, mely a tengerparton található, Róma belvárosától közel 30 kilométerre, ahonnan busszal vagy vonattal érhetjük el a belvárost.A repülőjegy ára teljesen változó, van hogy már 8000 Ft körüli összegért megvásárolhatjuk, de nem ritka a 30 000 Ft-os jegyár sem.A járat az év minden napján közlekedik.

A repülőtérről könnyedén bejuthatunk a városba  a Terravision járatával, mely a repülőtérről indul és a Terminibe, vagyis a főpályaudvarra érkezik és a jegyár mindössze 5 euro fejenként.Ez egy speciális ár, mert a vissza út, vagyis a Terminitől a repülőtérre közlekedő busz jegyára már 6 euro fejenként.Ennek menetideje körülbelül háromnegyed óra és a félóránként közlekedik. Választhatjuk a vonatot is, mely szintén a repülőtérről indul, a Leonardo expressz, melynek ára már jóval borsosabb, fejenként 14 euro, illetve a Trenitalia standjainál vásárolva 15 euro.A repülőtérről a város külsőbb kerületeibe a Metropolitan Train Fr1 vonattal is eljuthatunk itt, azonban metróra kell szállnunk ha a belvárosba akarunk eljutni, ennek jegyára 8 euro.A vonat a következő állomásokon megáll : Trastevere, Ostiense, Tuscolana, és Tiburtina.

 

A Wizzair ügyfélszolgálat elérhetősége : Magyarországon 06 90 181 181 (a hívás díja 225 HUF percenként)

 

 

Wizzair és a poggyász feladása:

 

A kézipoggyászért nem kell fizetni, melynek mennyisége maximum 1 darab mérete pedig 55x40x20 cm, illetve tömege maximum 10 kg.Ebbe a méretbe minden beleszámít, ami  a poggyászon van, akár a kerekei, akár a fogantyúja lóg ki a légitársaság túlméretesnek fogja elkönyvelni és igen borsos díjat kell fizetnünk  a feladásáért.

A Wizzair légitársaságnál mindegy egyes feladott poggyász után díjat kell fizetni.Minden személy maximum hat darab csomagot adhat fel, és egyik csomag tömege sem haladhatja meg  a harminckét kilót.A feladni kívánt poggyászt már internetes foglalásakor jelezze, ugyanis ha ez a repülőtéren történik sokkal többe fog kerülni  a mutatvány!

Figyelem a poggyászdíjat személyenként és járatonként számolják, így a retúr repülőjegy esetében kétszer kell ezt az összeget kifizetni!

 

 

Milyen plusz költségekkel kell számolnom a repülőjegy árán kívül?

 

A Wizzair légitársaságnál, aki repülőjegyet vásárol foglalási díjat köteles fizetni, mely fizetési módonként eltérő, amennyiben banki átutalással fizet, akkor a foglalási díj 1100 forint , Master Card és Visa Card-al történő fizetésnél ugyanez 2200 ft, Maestro kártyával 1650 forint, telefonos ügyfélszolgálaton keresztül történő foglaláskor pedig 1925 forint.A foglalási díjak személyenként és járatonként értendőek, vagyis retúr jegy esetén dupla költséggel kell számolnunk.

 

A poggyászdíj a Wizzair légitársaságnál sokmindentől függ, itt tételesen felsoroljuk, mikor és mekkora csomagnál milyen poggyászdíjra lehet számítani.

 

1.Ha kevesebb mint 2 órás repülőútra megyünk, nem főszezonban utazunk és előre bejelentjük a poggyászt  a telefonos ügyfélszolgálaton vagy a wizzair weboldalán akkor : 4125 forint

 

2. Ha 2 órás útra megyünk vagy annál hosszabbra, nem főszezonban repülünk és bejelentjük előre a telefonos ügyfélszolgálaton vagy a wizzair honlapján akkor : 5500 forint

 

3. Ha kevesebb mint két órás útra megyünk, de főszezonban repülünk és előre bejelentjük az ügyfélszolgálaton vagy  a weblapon, akkor : 5500 forint

 

4. Ha több, mit 2 órás útra megyünk főszezonban, de megtörtént az előre bejelentés a fent említett 2 hely egyikén, akkor a poggyászdíj : 6875 forint

 

5. Ha  a repülőtéren jelentjük be  a poggyászt, akkor poggyászonként, utasonként és járatonként 8250 forintba fog kerülni lustaságunk.

 

6. Ha a kapunknál  jelenünk meg be nem jelentett csomagunkkal, akkor  a figyelmetlenség vagy lustaság ára, igen magas, ugyanis így a csomag feladása 16 500 forinttal rövidíti meg pénztárcánkat.